Het grote voordeel van een kast op maat is dat je de indeling en afwerking volledig naar wens kan samenstellen. Alle kasten worden apart besteld en gemaakt.

De prijs varieert naargelang de indeling, de materiaalkeuze en het gebruik van accessoires. Hoe meer materiaal er nodig is om jouw kast te creëren, hoe duurder deze wordt.

Een goede richtprijs voor kasten met draaideuren, voorzien van een basis aan leggers en accessoires, is € 1.650 per lopende meter. Het gaat hierbij enkel om melamine kasten met draaideuren in één van onze houten decor kleuren. Voor poederlak deuren ligt de prijs wat hoger.

Ga je liever voor open kasten zonder draaideuren? Dan reken je best een schattingsprijs rond de € 1.000 per lopende meter voor jouw kast.

Let op: zowel bij open als gesloten kasten gaat de prijs omhoog naargelang je meer lades of accessoires wenst te integreren.  

Wil je een inschatting maken wat een maatkast met schuifdeuren je kost? Reken dan op € 1.550 per lopende meter. Dit geldt wel enkel voor houten decor schuifdeuren. Glazen schuifdeuren zijn duurder.  De prijs kan sowieso ook wat varieren naargelang het profiel dat je kiest. 

Om prijzen van kasten onderling te vergelijken, is het raadzaam eerst een analyse te maken van de gebruikte materialen, de voorziene accessoires, de service, de goede reputatie van de firma,...

Wil je persoonlijk advies voor jouw idee?

Elke woning is anders, elke vraag is anders. We zoeken telkens naar de beste oplossing die past en houden rekening met jouw smaak, stijl en budget.

Kom eens langs in een van onze showrooms.