Een ‘slimme’ dressing op maat van jouw garderobe

Kast-ID creëert dressingkasten op maat waarvan jij al jarenlang droomt. Op vlak van kleuren en materialen kennen we geen enkele beperking. De stijl kies jij. Wil je strak en minimalistisch met greeploze deuren? Of past in je interieur eerder landelijk gegroefde deuren? Alles kan. Aan dit creatief ontwerpproces voegen wij onze expertise en vakkennis toe. Zo ontwerpen we unieke dressings op maat die uitblinken in gebruiksgemak en efficiëntie.

Hoe maken onze ‘slimme’ dressings het verschil?

Dressing

We geven enkele voorbeelden waarom onze dressings uitblinken in gebruiksgemak én meer opbergruimte halen uit dezelfde oppervlakte.

Lengte van de dressing hangt af van de inhoud

In functie van je garderobe bepalen we de hoeveelheid hang- en legruimte die je nodig hebt. Aangezien onze dressings kamerhoog zijn, kunnen we twee lagen hangruimte boven elkaar creëren. Hierdoor winnen we meteen al heel wat ruimte.

Voor de breedte van je dressing kijken we naar het veelvoud van het aantal stapels kledij dat je nodig hebt. Eén stapel is gemiddeld 30 centimeter breed. Door de breedte hierop af te stemmen, verliezen we geen ruimte. 

Diepte van de dressing hangt af van de inhoud

Open Dressing

In tegenstelling tot vele dressings maken wij onze dressings niet standaard op 60 centimeter diep. Deze diepte is alleen nodig voor hangruimte, bedlinnen en reiskoffers.

De rest van je kleding heeft voldoende aan 41 centimeter. Een standaarddiepte van 60 centimeter voor je volledige dressing leidt dan ook tot enorm veel ruimteverlies achter de stapels kledij.

Voor twee dressingkasten die tegenover elkaar staan, creëren we zo maar liefst 40 centimeter meer doorgang in de ruimte. En toch garanderen we dezelfde opbergruimte. 

De juiste verhouding in je dressing hangt af van je garderobe

Dressing

Een dressing bestond vroeger uit evenveel legruimte als hangruimte. Hoe de dressingkasten ingedeeld werden, wat van weinig belang. Dat is vandaag volledig veranderd.

Want in plaats van hemden en broeken te strijken om ze vervolgens op te plooien, is het toch veel makkelijker om deze meteen netjes op te hangen?  

Daardoor voorzien we in onze op maat gemaakte dressings tegenwoordig vooral voldoende hangruimte. De ideale verhouding vandaag is 1/3 legruimte en 2/3 hangruimte. 

Onze interieuradviseurs staan voor je klaar om je te helpen met jouw dressing op maat. Samen maken we zo van jouw dressingkasten een echte droomdressing! 

De perfecte tussenafstanden voor de legplanken in je dressing op maat

Slaapkamerclaef

Veel dressings beschikken over een tussenafstand van 40 à 45 centimeter tussen de legplanken. Dit leidt al snel tot hoge stapels kleding die omvallen.

Vaak worden de horizontale leggers ingedeeld in vakken, waarbij de vakken dan een gelijke breedte hebben. Op het eerste zicht is dit een mooie oplossing, maar onze ervaring leert dat het anders kan. 

Dikwijls stellen wij voor brede legplanken voor waarbij een maximale tussenhoogte van 30 centimeter voorzien wordt. Zo verlies je minder ruimte en creëer je tegelijkertijd stapels die niet omvallen.

Deze oplossing is ook praktisch naar indeling van je kledij toe, aangezien de kledingstukken die opgeborgen worden in de dressings meestal verschillende afmetingen hebben. Denk maar aan een stapel wintertruien, deze zal allicht breder zijn dan een stapel T-shirts. Bovendien kan je de hoogte tussen de legplanken in je dressing aanpassen.

Kies je toch liever voor een vakjesverdeling in je dressing op maat, omdat je bijvoorbeeld graag sorteert per kleur of model? Dan passen we uiteraard het ontwerp van jouw dressingkasten aan jouw wensen aan. We staan je graag bij met advies, maar kiezen doe je nu eenmaal zelf.

Realisaties van dressing

Droom jij van een ‘slimme’ dressing met maximale opbergruimte?

Kast-ID zorgt ook voor de gewenste extra’s in je dressing:
Een spiegel
Indirecte verlichting met sensoren
Een handig eiland om bijvoorbeeld kledij op te vouwen
Een verborgen ruimte voor waardepapieren of juwelen die niet zichtbaar is
...

Maak een afspraak in één van onze showrooms