Het school- en werkjaar is weer volop op gang. Voor sommigen betekent dit het begin van een nieuwe uitdaging terwijl het voor anderen tijd is om de draad weer op te pikken. Een bureau kiezen is in beide gevallen een belangrijke beslissing. Een inspirerende werkplaats is namelijk een must om efficiënt aan het werk te kunnen en te blijven. Maar er zijn meer zaken om rekening mee te houden.

Kast Id Een Bureau Bij Jou Thuis 2

Een bureau kiezen, waar moet je op letten?

In het huidige tijdperk van flexibiliteit, hoeft een bureau thuis geen groot meubel meer te zijn dat slechts één functie heeft. Meestal is ruimte voor een laptop voldoende om aan de slag te kunnen. Anderzijds is het wel aangenaam om een eigen werkplek te hebben zodat je niet steeds van de keuken naar de leefruimte wordt gestuurd om te kunnen werken. Voor het werkgenot, comfort maar ook de stijl is de plaatsing van een bureau doorslaggevend, dus zeker de moeite om even bij stil te staan. We zetten de meest courante thuisbureaus hieronder op een rijtje. 

Een bureau tussen 2 muren

Strak, tijdloos en bovendien kostenbesparend. Deze eenvoudige bureau-opstelling kan door zijn strakke lijn een subtiel stijlelement zijn voor je interieur. Bovendien kan dit ‘bureau’ door zijn vorm en plaats in een mum van tijd perfect een andere invulling krijgen. Je hoeft maar je laptop en hoop papieren te vervangen door een mooie vaas en wat boeken en klaar is kees. Afgewerkt met een aantal leggers wordt het een stijlvol lijnenspel waardoor het een meerwaarde voor elk interieur wordt.

Bureau weggewerkt in een kast

Het gebeurde vroeger vaker dat een bureau weggewerkt werd in een meubel. Deze ‘secretaire’ of schrijftafel was een populair meubelstuk door zijn praktische en discrete karakter. Vandaag de dag blijft dit een subtiele & stijlvolle oplossing die heel wat mogelijkheden biedt en perfect is voor wie graag in een ‘cocon’ zit wanneer hij of zij werkt. Rust troef!

Uitklapbaar bureau

Een uitklapbaar bureau is met voorsprong de meest compacte oplossing. Wanneer je geen nood hebt aan een bureau, klap je deze netjes toe waardoor deze in het interieur verdwijnt. Let wel dat je dit type bureau steeds volledig moet vrijmaken wil je deze toeklappen. Bovendien is voldoende stevigheid noodzakelijk zodat de scharnieren het niet begeven als er een map op geploft wordt of iemand met zijn ellebogen op het bureaublad leunt.

Benieuwd naar welke bureauoplossing bij jou past? Kom binnen in 1 van onze toonzalen voor persoonlijk advies.