We kunnen er in de media niet naast kijken; het autosalon 2018 is van start gegaan! Deze hoogdagen van de auto / moto / fietsliefhebbers zijn dan ook het ideale moment om koopjes te doen en hun ‘vloot’ te vernieuwen. Maar hoe is het met je garage gesteld? 

Houd het netjes en veilig met een ingerichte garage

 

De garage als handige opbergruimte

 

Over een eigen garage beschikken is een geweldige troef. Je kan er heel wat in kwijt en deze ruimte dient vaak als sas tussen buiten (vuil) en binnen (proper). We zien helaas maar al te vaak garages die gebruikt worden als ‘opslagruimte’ waardoor de auto er nauwelijks of niet meer in past. Een gemiste kans, niet? Lees hieronder hoe je deze handige ruimte kan optimaliseren en er nog meer uithalen.

 

Permanente opbergruimte versus tijdelijke opbergruimte

 

Onze ervaring leert ons dat heel wat mensen vergeten dat een ruimte meer is dan wat er op de grond kan gezet worden. Er wordt maar al te vaak een (tijdelijke) kast of rek geplaatst zodat we snel zijn verder geholpen zijn. Goed doordachte opbergmogelijkheden besparen je nochtans heel wat plaats, kosten en kopzorgen. We zetten de voordelen op een rijtje:

 

CREËER MEER RUIMTE IN JE GARAGE

 

Maak gretig gebruik van de hoogte van de muren. Er gaat heel wat ruimte verloren doordat we de hoogte niet benutten. Seizoensgebonden materialen zoals ski’s, snowboards maar ook opblaaszwembaden en zomerspelletjes kunnen perfect helemaal bovenaan in de kast. Leg ze hoog genoeg, netjes en handig. Wie een kleine garage heeft kan minder diepe kasten over de hele breedte van de muur plaatsen.

 

KOSTEN & TIJD BESPAREN MET KASTEN OP MAAT

 

Een ‘tijdelijke’ kast of rek is nooit een goed idee. Je verliest er tijd door en het kost je bovendien 2 keer geld en inspanning. Door beroep te doen op een ervaren vakman verlies je geen enkel detail uit het oog en wordt elke cm² benut.

 

Wij kunnen verder bouwen op bestaande systemen

 

Goed nieuws voor wie al rekken heeft hangen en toch graag een veilige garage wil die netjes oogt. Door schuifdeuren voor je rekken te plaatsen bescherm je je auto tegen vallende spullen en staat alles achter een mooie wand. Contacteer een showroom in jouw buurt.

 

TIPS VAN ONZE VAKMENSEN

• Ga in je garage bij voorkeur voor gesloten kasten zodat er niets je auto kan beschadigen door te vallen of uit te steken.

• Maak gebruik van schuifdeuren, zo kan je in de kast ook als je auto/moto in de garage staat.

• Geraakt je auto maar net binnen? Laat de onderste meter vrij en maak gebruik van hangkasten.

• Hang je fiets aan de muur of het plafond. Dit kan door middel van een eenvoudige haak, een design legger tot een ingenieus systeem met katrollen.

• Geniet van meer ruimte in je garage.