Keukenkasten Bovenaf Gezien

Een buffetkast in je eetruimte is ontzettend praktisch voor het opbergen van mooi bestek, servies en servetten. Bij het dekken van de tafel kan je zo gemakkelijk aan je borden, vorken, messen en andere tafelbenodigdheden. 

De buffetkast, vroeger en vandaag

De buffetkast of dressoir stamt uit de middeleeuwen. Ook toen werd de kast al gebruikt voor het opbergen van eetgerei en serviezen.  
Vandaag, bestaan er buffetkasten in vele verschillende materialen, groottes en uitvoeringen. Standaard worden verschillende lades en deuren voorzien in het ontwerp. De buffetkast is vaak ook het pronkstuk in de eetruimte, daarom wordt ook extra veel aandacht besteed aan het ontwerp. Verder kan je je buffetkast mooi aankleden door er bovenop bvb. een mooie vaas met bloemen te plaatsen, fotokaders of eventueel een kandelaar. Boven je buffetkast kan je een mooi schilderij of spiegel hangen, wat de eetruimte nog extra sfeer of een gevoel van ruimte meegeeft. 

Denk praktisch

Kies een buffetkast niet enkel gebaseerd op het mooie ontwerp, maar denk ook praktisch. Kies je voor lades of deuren of een combinatie van beide? Welke hoogte kies je voor je buffetkast? Buk je je niet graag om spullen uit je buffetkast te halen, kies dan voor een hoog model. 
Ook kan je ervoor kiezen om je buffetkast op maat te laten maken. Zo beslis je zelf over de vorm, hoogte, breedte, het aantal lades, … Kortom zo zorg je ervoor dat de kast perfect afgestemd is op de omvang van je huisraad. Gaat uw voorkeur uit naar een modern en strak ontwerp of een eerder klassieke vormgeving?
Bij een maatwerkspecialist heb je een ruim assortiment en zo kunnen je er perfect adviseren bij het maken van je buffetkast op maat. Zo bekijk je samen met hen wat je nodig hebt, het ontwerp van de kast, alsook de kleur en de materialen. Je kan zo ook je buffetkast perfect afstemmen op je interieur.