Open dressing met hang- en legvlakken

 

 

Creëer orde in jouw dressing

Een kledingkast netjes houden is moeilijker dan het lijkt. Zeker wanneer je je helemaal hebt laten gaan tijdens de solden en je meer kleren hebt dan plaats in jouw kasten. 

Met deze drie tips van onze interieuradviseur ruim jij jouw dressing op als een echte pro en krijg je in een oogopslag terug overzicht over al jouw kleren.  

Tip 1: Uitsorteren 

Een einde maken aan de chaos in je kleerkast? Daar begin je aan door alle kleren uit jouw kledingkast te halen. Geen enkel stuk wordt gespaard.

Verdeel alle kledij die je uit je kledingkast haalt onder in categoriëen. Probeer gestructureerd te werk te gaan door te beginnen met de hangende kleding en verder te gaan met opgevouwen kleding. Sorteer uit wat je veel draagt, wat minder en wat je misschien wil wegdoen of vaker wil dragen. 

Dressing 2


Ruime open dressing

 

 

Tip 2: Knoop doorhakken

Nu is het tijd om beslissingen te maken. Doe de kledingstukken die je al jaren niet meer gedragen hebt weg. Ze pakken alleen maar plaats in en belemmeren het overzicht in je dressing. Twijfel je toch? Doe het kledingstuk dan even aan en kijk of je er nog blij van wordt. 

Zoek zo je favoriete items uit en bewaar enkel de stuks waar je echt nog plezier aan beleeft in jouw maatkasten. Tip 3: Opbergen

De laatste stap is meteen de belangrijkste stap om orde in jouw dressing te brengen: alles netjes opbergen.

Broeken, truien en T-shirts vouw je makkelijk op en zijn stapelbaar. Kleding in een fijne stof kan je beter hangend opbergen. Ondergoed en accessoires hou je netjes dankzij goede lade-organizers. 

Wil je nog slimmer opbergen? Berg jouw winterkleren in de zomer dan helemaal bovenaan in jouw dressingkasten op. En wissel zo elk seizoen de kleren die je zichtbaar opbergt. Zo benut je ook de hoogste opbergruimte in je kasten optimaal. 

 

Open dressing met voldoende opbergruimte


Heb je deze drie stappen gevolgd maar kom je nog steeds opbergruimte te kort? Dan heeft jouw woning misschien wel nood aan slimme maatkasten. Kom langs in één van onze showrooms en we bekijken graag met jou hoe we de opbergruimte in jouw woning kunnen optimaliseren!