Nu we bijna halverwege het jaar zijn, blikken we  terug op 3 interieurtrends die het in de eerste helft van 2021 goed deden. En waar je uiteraard zelf ook nog mee aan de slag kan. Onze interieurspecialisten staan klaar om jou te begeleiden naar een stijlvol interieur! 

Lichte houtsoorten

Dit jaar doen meubels in lichte houtsoorten het terug opvallend goed. We kennen de lichtkleurige houtstijl vooral van de Scandinavische woonstijl, maar in 2021 zien we het ook vaker terug in ander woonstijlen.  Van een industrieel tot een modern interieur: met een maatkast in licht hout of met licht houten accenten scoor je sowieso. Lichte houtsoorten combineer je trouwens extra mooi met natuurlijke tinten zoals blauw, groen en bruin.

Tv Meubel Houtstructuur

 

 

 

De eigenaars van deze woning kwamen naar ons toe met de vraag om een warme en gezellige sfeer in hun woonkamer te creëeren. Met voldoende opbergruimte voor al hun spulletjes. 

We plaatsten een tv-meubel met gesloten boekenkast in een lichte houtstructuur. Zo kreeg de woonkamer een warme touch, zonder dat het geheel een zware indruk krijgt. 

 

Rustgevend grijs 

Elk jaar kiest Pantone, het kleureninstituut, een nieuwe Kleur van het Jaar. In 2021 werd het een primeur. Pantone koos per uitzondering niet één maar twee kleuren: Illuminating en Ultimate grey. Een speelse combinatie van levendig, energiek geel met een rustgevend grijs. Datzelfde rustgevende grijs zagen we daardoor in de eerste maanden van dit jaar terugkomen in veel interieurs. Het creëert de rust die we in deze bizarre tijden allemaal wel kunnen gebruiken. En al dan niet afgewerkt met een Illuminating geel accessoire breng je toch een portie levendigheid en warmte in je interieur. 

Bureaukasten in basaltgrijs

 

 

 

Deze klant wou thuis een werkplek die niet alleen praktisch is, maar ook een stijlvolle en rustgevende uitstraling heeft. 

Wij maakten voor hem een wandkast over de volledige breedte van de muur. Om voldoende licht te behouden werd de maatkast gedeeltelijk minder diep gemaakt. Onder het bureau werd ook een ladekast geïntegreerd.


Alle draaideuren werden voorzien van het tip-on systeem, waarbij je de deur opent met een zachte druk. 

Japandi

Japandi is een interieurtrend waar we niet omheen konden afgelopen maanden. Deze interieurtrend combineert invloeden van Japans en Scandinavisch design met elkaar. De look is minimalistisch, functioneel, warm en rustgevend, met een vleugje imperfectie.  Zowel in het Japanse als het Deense design speelt hout een hoofdrol. Ga voor een basis of enkele eyecatchers in hout en werk af met natuurlijke tinten zoals blauw, groen, bruin of zelfs zwart. 

Dm Line Weverstraat 79 Sint Niklaas 24kopie

 

 

Voor deze klant maakten we een functionele opbergwand voor de woonkamer.  

In het wandmeubel werden, naast voldoende opbergruimte, ook enkele speelse open vakken voorzien. De grootste ruimte is groot genoeg om als rustig leesplekje te dienen. 

Het eenvoudige wit gecombineerd met de asymmetrische lichthouten accenten leunt dicht aan tegen de Japandi-trend. 

Met welke interieurtrend je ook aan de slag wil gaan, onze interieuradviseurs helpen je met veel plezier met het uitwerken van een maatkast die moeiteloos aansluit bij jouw keuze. Zoek jouw inspiratie bijeen op Pinterest, maak een moodboard of leg ons uit wat je wil, en kom zo tot een op maat gemaakte kast die helemaal naar jouw wens is!