In de wijk Zurenborg te Antwerpen staat een leuke karaktervolle woning die de bewoners graag wensten op te frissen.

Badkamer Voor2 Badkamer Voor1 Badkamer Voor3 Badkamer Voor4 2

Met enkele foto’s kwam de familie bij ons aankloppen. Op de vraag of we enkele ideeën hadden voor de verbouwing van hun badkamer konden we niet anders dan volmondig ‘ja’ antwoorden. Wat een uitdaging!

De klant zijn wensen? Vooral een ruimtelijk gevoel in de smalle badkamer en een moderne en frisse uitstraling. Daarnaast moesten we voor het ontwerp ook plaats maken voor de wasmachine, de droogkast en een plaats om de baby van het koppel te kunnen verversen.

Enkele gesprekken en ontwerpen later stonden de bewoners te popelen om onze ideeën ook helemaal uit te werken.
Hier kunnen we wel van een echte metamorfose van de hele badkamer spreken.

Badkamermeubels Kast Boven Toilet Kast Naast Doche Met Wasmachine Smal Badkamer Na Verbouwing 3 (large)

Om een ruimtelijk gevoel te creëren stelden we voor om te kiezen voor lichte kleuren. Om dit gevoel te versterken gaven we ook het advies om een inloopdouche met een glazen wand van vloer tot plafond te laten plaatsen. 

Voor de droogkast en de wasmachine vonden de bewoners het alvast prima om deze toestellen in een kast te “verstoppen”, om het totaalplaatje strak te houden. Deze werden in een hoge witte kast boven elkaar geplaatst. Door de draaideuren bijna kamerhoog te maken valt de kast bijna niet op.

Boven het toilet werd ook een ondiepe 'onzichtbare' kast van 200 mm gemaakt die gebruikt wordt om allerhande zaken in op te bergen zoals toiletpapier, schoonmaakproducten, enz. Een erg praktische kast die er ook voor zorgt dat de ruimte die anders verloren gaat toch volledig benut wordt. 

Idee Voor Openheid Te Behouden (large) Badkamermeubel Met Spiegel En Ingewerkte Verlichting Badkamer Na Verbouwing (large) Badkamermeubel Detail (large) Badkamermeubel Achter Bad Smal

In het gelakte meubel waarop de lavabo steunt zorgt een subtiel lijnenspel voor een uniek uitzicht.

Boven de wastafel hangt een spiegel die ingedikt is, zodat er verlichting achter de spiegel kan voorzien worden. Een gezandstraalde strook in de spiegel zorgt voor de verlichting. Voor de dames is het nu eenmaal beter om zich te kunnen opmaken met verlichting die recht voor je hangt.

Links naast de lavabo zorgden we voor een kast met een roze kleur aan de binnenkant voor een vrouwelijke touch. Dit accent loopt gedeeltelijk door op de wand erachter.

Om de baby te kunnen verversen, zorgden we naast de wastafel voor een maatkast in zwarte MDF. De diepte hiervan is helemaal op maat van het verzorgingskussen.
Later blijft dit een multifunctionele open kast.

Wat ons betreft is dit 'mission accomplished' ;  onze klant was heel tevreden met het eindresultaat en wij vonden het een toffe uitdaging en een project om fier over te zijn. 

Zelf een project in gedachten? Stuur ons een bericht.

Enkel cijfers invullen aub, bvb. 0499887766 (geen '/', '.',

(*) Verplicht veld