We kennen het allemaal rond deze periode… kinderen, (maar ook volwassenen) die hun nieuwsgierigheid niet de baas kunnen en al op zoek gaan naar de verstopte sinterklaas- en kerstcadeaus. Zo hopen ze al een glimp op te vangen van hun geschenk of zelfs te kunnen raden wat er in hun cadeautje zit door de vorm of het gewicht.

Daarom bundelen we onze 8 beste tips voor verstopplaatsen in en rond jullie kast.

8 Tips Voor Het Verstoppen Van Je Sinterklaas En Kerstcadeaus 2

1. Op de hoogste plank

Dit blijft een klassieker, maar wel efficiënt voor het verstoppen van cadeaus voor kleine (en zelfs iets minder kleine) kinderen! Idealiter liggen er nog andere ‘normale’ spullen voor, zodat je de cadeaus niet ziet liggen.

 

2. Onderaan in de wasmand

Aangezien er in de wasmand vuile kleren liggen, heeft de wasmand een groot ‘jakkie’ gehalte. Je cadeaus onder een berg vuile was verstoppen kan dus genoeg zijn om te voorkomen dat er op deze plaats gezocht wordt. Opgelet: heel gedreven en slimme huisgenoten zouden wel eens je manier van denken kunnen doorhebben en toch eens op deze plaats durven gaan kijken…

 

3. Achterin een lade

Kleine cadeautjes kun je makkelijk achterin een lade verstoppen. Hoe dieper de lade, hoe beter! Cadeautjesjagers gaan vaak haastig te werk. Ze zullen de lade dus snel opentrekken, er een blik in werpen en, indien ze niet meteen iets ingepakt zien liggen, deze snel terug sluiten.

 

4. Cadeaus niet inpakken.

Zo simpel kan het soms zijn…. Geef je een cd of een boek cadeau? Plaats deze gewoon tijdelijk tussen je eigen collectie en geen kat die het zal merken. Ook met kleding of accessoires kan je dit makkelijk toepassen en het cadeau gewoon tussen je eigen spullen leggen of hangen.

 

5. Betrek je maatkastspecialist bij het verstoppen van je cadeaus.

Wanneer je een kast op maat laat maken, bedenk dan samen met de ontwerper hoe je geheime plaatsen in de kast kan voorzien die alleen jij kent. Zo moet je niet meer op zoek naar een geheime verstopplaats, maar zit deze gewoon gemakkelijk in je kast ingebouwd!

 

6. In een gesloten schuif of kast

Tenzij je verwoestende kinderen hebt, is het onmogelijk een gesloten schuif of kast te openen zonder de sleutel. Houd de sleutel bij jou of verstop deze op een andere plaats (want ze zullen hier zeker naar op zoek gaan) en je kan ervan op aan dat de cadeaus een verrassing blijven!

 

7. In een geheim compartiment in de kast

Het klinkt iets James Bond-achtig, maar het is dus wel mogelijk geheime compartimenten in je (maat)kast te laten inbouwen. De kinderen zullen zelfs niet weten dat deze geheime plaats er is, dus ze zullen op deze plaats ook zeker niet gaan zoeken…

 

8. Op een oude verstopplaats

Nu denken jullie… hoezo? Dat zou té voor de hand liggend zijn, toch? In plaats van het echte cadeau, verpak je iets anders. Wanneer ze dit cadeau dan openen, zullen ze snel door hebben dat ze ontmaskerd zijn!

 

Het blijft natuurlijk niet bij deze 8 tips! Er zijn nog zoveel andere mogelijkheden zoals het cadeau verstoppen in een oude doos van een keukenapparaat in de kelder of garage, of gewoon in een doos waar ‘kringloopwinkel’ op staat en ga zo maar door… Wij gaan alvast met een gerust hart cadeaumaand December tegemoet!