Landelijk meubel

Entertainment speelt steeds een grotere rol in onze vrijetijdsbeleving. Ook in de woonkamer krijgen verschillende multimedia toestellen een eigen plek.

Koop je een tv-meubel, moet dit meubel ook meerdere multimedia apparatuur kunnen herbergen. Waar vroeger enkel de televisie en radio voor het nodige vermaak zorgden, neemt home-entertainment nu in vele woonkamers een centrale plaats in. Een draadloos muzieksysteem, docking station, full HD televisie met surround luidsprekers en digitale televisie, het zijn stuk voor stuk elementen die bijdragen aan onze full entertainment beleving. 

Een tv-meubel moet mooi passen in je interieur, maar tegelijkertijd ook praktisch zijn. Hieronder lees je aan welke vereisten een goed tv-meubel moet voldoen.

Formaat

Koop je je televisie meubel bij een kastenspecialist, dan kan dit meubel met perfecte afmetingen vervaardigd worden. Een ervaren vakman gebruikt enkel kwaliteitsvolle materialen en biedt je keuze uit vele verschillende kleuren en uitvoeringen. Hou bij de afmetingen van je tv-meubel rekening met voldoende speling op vlak van ruimte. De tv die nu in je woonkamer staat is binnen twee jaar misschien niet meer dezelfde. Zorg ervoor dat meerdere tv formaten in of op je meubel passen.

De perfecte kijkhouding

Hou rekening met de hoogte van je tv-meubel. Tijdens het tv-kijken kijk je best lichtjes naar beneden. Deze houding is het best voor je nek en rug. Houd dus rekening met je ooghoogte bij zithouding. Plaats je televisie ook niet te dicht bij je zitplaats, je behoudt best een volledig overzicht over het tv-scherm. Ook is dergelijke lengte aangenamer voor de ogen en het verwerken van de informatie. 

Lichtinval

Tv-kijken is aangenaam indien het gebeurt bij indirect licht. Plaats je tv-meubel dus niet vlakbij een raam met veel lichtinval of vlakbij felle verlichting. 

Signaal

Het tv-meubel moet de mogelijkheid bieden om de toestellen die je bedient via afstandsbediening gemakkelijk aan en uit te schakelen. Deze toestellen dienen best goed toegankelijk te zijn. Dvd-speler, spelconsoles en muzieksystemen worden minder frequent gebruikt en kunnen in het meubel geplaatst worden. Dit zorgt ervoor dat de overige multimedia apparaten netjes en stofvrij opgeborgen zijn.

Draadloos

Alhoewel sommige multimedia toestellen al draadloos werken, vragen vele entertainment systemen nog vaak om bedrading. Om een wirwar aan kabels te vermijden kan je zorgen voor een tv meubel dat de mogelijkheden voorziet om kabels op te bergen of te verbergen.  Ook kan je een kabelgoot integreren of ervoor zorgen dat je over voldoende open ruimte achter het meubel beschikt.

Een design tv-meubel op maat bestel je best bij een expert. Kast-ID ontwerpt jouw tv-meubel volledig op maat van je televisie en multimedia apparatuur. Je tv-meubel vormt zo een mooi onderdeel van je interieur en zorgt ervoor dat je op een perfecte manier je televisie en entertainment toestellen kan opbergen.