Black Friday of “zwarte vrijdag” is geen vrijdag als de anderen. Voor ons is vandaag het uitgelezen moment om even stil te staan bij het gebruik van zwart in je interieur (en er vervolgens direct mee aan de slag te gaan). Is black beautifully stylish? Zeker weten! Wij geven alvast wat tips.
Intiem of industrieel zwart interieur?

Zwart staat voor mysterie en luxe. Het is een dankbare kleur met veel facetten die heel wat stijlen aankan. Denk maar aan de zwarte gietijzeren ramen bij een klassiek interieur of de zwarte gelakte kasten van een moderne loft. Bovendien straalt zwart, en bij uitbreiding andere donkere tinten, rust en gezelligheid uit. En laat dat nu net zijn wat een slaapkamer en badkamer kunnen gebruiken. Want wat is er beter dan tot rust komen in een intieme badkamer en rustgevende slaapkamer. Om te zwijgen over de keuken en de leefruimte. Of het nu gaat om een heel zwart interieur of enkele accenten, zwart is altijd een schot in de roos. Ontdek de realisaties op onze website. 

Toegegeven, een zwart interieur vraagt soms wat lef, maar deins er zeker niet voor terug, je zal er geen spijt van hebben.

Slaapkamerkast Met Zwarte Bureau En WandkastZwarte Muren In Bureau Met Houtstructuur 2

Er is zwart, zwart en zwart 

Het gebruik van zwart is voor velen een gewaagde keuze. Maar zwart bestaat in zoveel tinten dat de combinaties zo goed als oneindig zijn, voor welke stijl ook. Alleen al verschillende tinten grijs (er blijken er 50 te bestaan ;)) of donkerbruin met elkaar combineren geeft een verbluffend resultaat. Wie graag een stapje verder gaat, kan lustig combineren met andere kleuren en wit.

TIP: Graag enkel natuurlijke materialen? Ook voor jou is er zwart. Denk maar aan donkere houtsoorten zoals grenadille, ebben, pau santo of zwart marmer en graniet.
Zwart in combinatie met nuttig

Wie het liever wat rustiger aan doet, kan werken met enkele zwarte accessoires, donkere accenten of een zwarte kastenwand. Vergeet namelijk niet dat zwarte verf de oneffenheden in de muren wel eens durft te accentueren met een slordig effect tot gevolg. Een stijlvolle en handige oplossing is hierbij een kastenwand zoals een open boekenkast als eyecatcher, een strakke gesloten kastenwand als stijlelement, een mix van beiden… de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo heb je een onberispelijk resultaat, creëer je extra opbergruimte en heb je een eyecatcher die kan tellen.

Wandkast In Living Met Zwarte Elementen 3In 3 stappen naar een stijlvol interieur

Ook helemaal weg van zwart en nood aan deskundig advies? 

  1. Ontdek onze realisaties
  2. Zoek hier een showroom bij jou in de buurt
  3. Maak vrijblijvend een afspraak