In dit appartement kregen we de opdracht om voor drie kamers maatkasten te creëren. De bewoners, liefhebbers van kunst, wouden dat hun appartement aangekleed werd met strak uitziende kasten, maar we mochten er wel een speelse toets geven.

Kortom een leuk project en helemaal een kolfje naar het hand van onze Kast-ID interieurontwerpers.

Vestiairekast Hoge Witte Kastenwand (large)

Voor de vestiairekast wouden de bewoners vooral een maatkast die zo weinig mogelijk opviel, zodat de kunstwerken in de hal volledig ‘in the picture’ blijven. Om de kast toch niet te ‘alledaags’ te maken, creëerden we met twee verschillende deurbreedtes een speels ontwerp. De deuren werden na onze plaatsing door hun schilder in dezelfde tint van de muren geverfd.

Bureau Met Lage En Hoge Kast En Zwevende Legvlakken In Notelaar En Wit Low (large) Bureau Met Lage En Hoge Kast En Zwevende Legvlakken In Notelaar En Wit2 Low (large) Bureau Detail Lage En Hoge Kast En Zwevende Legvlakken In Notelaar En Wit (large) Bureaublad Met Onderkast1 Bureau In Doorgang Met Kast Voor Technische Ruimte

Voor hun thuiskantoor stonden we voor een leuke uitdaging, gezien dit eigenlijk de doorloop was van de inkomhal naar de living. Aan de rechtse kant maakten we een semi-zwevend bureaublad in Notelaar (fineer). Onder het bureaublad maakten we aan de linkerkant een bureaukast om alle kabels hierin te verbergen, zodat er geen snoeren op de vloer te zien zijn.

Tegenover het bureaublad plaatsten we een kast die volledig kamerhoog was waarin de technische ruimte met allerlei apparatuur en leidingen van het hele appartement weggestopt zit. Om de indruk te wekken dat deze ruimte enkel als bureau dient, creëerden we naast deze hoge kast nog een lage kast. Om het geheel een speelse look te geven combineerden we enkele bijpassende zwevende leggers in wit en Notelaar. Enkele verticale én verplaatsbare tussenschotten zorgen ervoor dat de bewoners kunnen variëren met hun decoratie.

Dressing In Slaapkamer (large) Doorgang Naar Dressing In Slaapkamer Low (large) Dressing In Slaapkamer2low (large)

In de ruime slaapkamer ontworpen we een inloopdressing waardoor de slaapkamer iets kleiner en gezelliger lijkt. Om het slaapgedeelte duidelijk te scheiden van de dressing maakten we de kasten kamerhoog en adviseerden we om te kiezen voor een dressing met draaideuren. Aan de kant van het slaapgedeelte zorgt de smallere kastenwand voor een mooie doorgang en komt hierdoor nog zoveel mogelijk natuurlijk daglicht binnen. Rondom de maatkast plaatsten we een MDF-wand zodat het lijkt alsof de kast in een daarvoor voorziene nis in de kamer geïntegreerd wordt. Voor de draaideuren koos de familie voor wit gelakte L-grepen.