Met onder meer aandacht voor:

Kleurentrends, dé kleur van 2017, trending materialen, wat is in, accessoires en wat 2017 helemaal niet meer haalde...

Interieurtrends 2017

Kleurtrends van 2017

Wie de kleurtrends wat volgt, kan niet ontkennen dat pastelkleuren en poedertinten de trend van de voorbije jaren zijn geweest. Wel, vanaf 2017 is dit anders! 
De lichte en zachte kleuren zullen vanaf 2017 namelijk plaats moeten maken voor diepe en warme aardetinten zoals bruin, terracotta, goud, framboos enerzijds, en voor frisse natuurlijke kleuren zoals donkergroen, donkerblauw, grijsblauw en gecoat zwart anderzijds. Daarnaast blijft het warme wit een tijdloos gegeven dat zich verderzet in 2017. Bovendien zijn bovenstaande kleuren ideaal in combinatie met het groen van planten en/of leuke accessoires.

 

Denim Drift, de kleur van 2017

Als er één kleur in 2017 zeker bovenuit steekt, is het ‘denim drift’ nu al verkozen tot de kleur van 2017! Je kan deze kleur best vergelijken met denim met een grijze toets. Een tint die perfect past bij talloze interieurstijlen en –sferen. Zeker eentje om te onthouden dus!

 

Welk materialen zijn trending in 2017?

Het is duidelijk; dit jaar draait om warme kleuren. En hetzelfde geldt voor de materialen. Inderdaad, 2017 wordt het jaar van warme materialen zoals messing, brons en gekleurde natuursteen. Aan de kopertrend komt bij deze dus een einde, maar brons wordt dan weer helemaal hip (en ook lekker chique en elegant). Combineer het gerust met grijstinten en donkere achtergronden, een trend die komt overgevlogen uit Scandinavië. Voor bronzen accessoires denken we aan lampen, bloempotten, kaarshouders of leuke bureauaccessoires, ...

 

Planten zijn weer helemaal in

Groene tinten en accessoires, maar zeker planten zijn weer helemaal in! Groot, klein, hangend, in groep, ... Allemaal goed! Planten maken elk interieur op magische wijze gezelliger en het is bewezen dat planten een hoog welkom-binnen-gehalte hebben.

Maar planten hebben nog meer in petto... Het is algemeen geweten dat planten de luchtkwaliteit verbeteren, maar wist je ook dat de aanwezigheid van planten een positieve invloed heeft op stress? In je slaapkamer kan je bijvoorbeeld gaan voor Aloë Vera of Sanseveria’s, omdat deze planten zuurstof afgeven (terwijl sommige planten voornamelijk zuurstof opnemen) en op die manier de nachtrust zou bevorderen.

 

Wat weinig mensen weten is dat planten, op de juiste plaats weliswaar, een ruimte optisch kunnen vergroten! Zo zal een breed uitstekende plant de breedte van de ruimte accentueren, terwijl een hoge plant een ruimte hoger zal doen lijken.

 

Accessoires in 2017: groen hier, groen daar

We kunnen er niet omheen; groen en planten zijn de nieuwe interieurtrend. Heb je geen groene vingers, of heb je een hond die alles oppeuzelt? Niet getreurd, ga gerust voor groene accenten in plaats van planten. Je kan deze laten terugkomen in je accessoires en zelfs op de muren! En jawel, cactussen en vetplanten zijn nog steeds hot en uiterst makkelijk te onderhouden, een echte aanrader dus! Wil je het huiselijke gevoel nog meer versterken? Ga dan voor tapijten. Van rond tot retro en zelfs pluizig, ... het kan allemaal en past ook perfect bij de sfeer en kleuren van 2017. Maar je kan ook op een andere manier kleurtinten toevoegen aan je interieur, zonder drastisch aan de slag te gaan met verf. Washi tape, alsook Murals (grote kunstige muurtekeningen), blijven in 2017 aanwezig.

 

Wat met kurk in 2017?

Wie de trends volgt heeft het ongetwijfeld gemerkt: kurk is een blijver in 2017. Van onderzetters, tot bijzettafels, een prikbord of zelfs een grote tafel met een kurken blad! Dit warme en natuurlijke materiaal past perfect binnen de nieuwe trend.

 

Inspiratie nodig? Neem een kijkje op onze Pinterest.

 

WAT HAALDE 2017 NIET MEER?

- Koper

- (Namaak)marmer

- Fluo muren en accenten

- Quotes overal (op allerlei plaatsen en dragers)

- Alles onder een stolp plaatsen

 

Ons advies? Vervang deze bovenstaande elementen door de trending items voor 2017 ;)