Bekijk hier onze tips voor het herinrichten van je bestaande kleerkast of tips voor de aankoop van een nieuwe kleerkast of dressing!

Dressing

We zijn ondertussen overgeschakeld naar zomertijd; de temperatuur neemt toe, de zon komt al wat vaker piepen EN, waar velen onder ons al naar uit kijken, de nieuwe collecties verschijnen in de winkel! En dat betekent shoppen shoppen shoppen, wat dan weer gevolgen kan hebben voor onze kleerkast of dressing. Daarom geven we graag enkele tips voor het efficiënt inrichten van je bestaande kleerkast/dressing of voor het kiezen van een nieuwe.

 

Enkele onmisbare tips voor het herinrichten van je bestaande kleerkast

 

  1. De eliminatie: maak plaats

 

Door bij elke seizoenswissel plaats te maken voor nieuwe kleding, houd je je kasten overzichtelijk en ordelijk. Het is trouwens ook het ideale moment om de kasten volledig te poetsen, maak dus ook voor je kleerkast tijd voor een lenteschoonmaak.

Tips voor het elimineren van kleding:

  • Te grote / te kleine kleding die je bewaart voor wanneer je misschien ooit (weer) die maat zult hebben? Weg ermee!
  • Kleding die niet meer te herstellen is.
  • Kleding die helemaal niet meer in de mode is. Wel, het heeft geen zin deze bij te houden, want het duurt vaak heeeeeeel lang voor deze weer trendy worden.
  • Kleding die je al meer dan een jaar niet hebt gedragen, omdat deze toch niet perfect zit of omdat het toch niet 100% je ding is… Na 1 jaar twijfelen komt het er waarschijnlijk toch niet meer van.

 

  1. Plaats besparen en ruimte benutten

Hang combinaties samen. Het is gemakkelijk en overzichtelijk om kleren die goed samengaan samen te hangen. Heb je bepaalde combinaties van outfits? Hang deze alvast samen op één hanger! Dan moet je al niet op zoek gaan naar de aparte stukken. Handig voor wie gehaast is en plaats nodig heeft!

Deurhangers. Hang aan de binnenkant van je kastdeuren een deurhanger voor je sjaaltjes, riemen, handtassen, … Deze hangers bestaan in tal van kleuren, stijlen en uitvoeringen.

 

Waar kan je het beste op letten bij de aankoop van een nieuwe kleerkast of dressing!

Verlichting: Door bepaalde kleuren of de warmte van het licht kan een kleur er anders uitzien. Wij raden daarom wit licht aan in je dressing. Let op met rechtstreeks zonlicht, kleding kan hierdoor verkleuren.

Spiegel: Spiegels maken de ruimte optisch groter en hierdoor krijg je natuurlijk ook een mooi beeld van je volledige outfit. Geen zin in spiegels in je kamer? Plaats er dan 1 aan de binnenkant van de kastdeur, of nog beter is om  in beide kastdeuren een spiegel te voorzien. Zo kan je jezelf helemaal van kop tot teen zien zoals in een echt pashokje.

Afmetingen: Het is nuttig de hoogte van de ruimte helemaal te benutten. Ook al is dit vrij hoog, je kan bovenaan altijd wel wat kwijt dat je niet vaak gebruikt of wilt opbergen voor volgend seizoen. De ideale diepte van je kleerkast of dressing is 60 cm voor hangers. Voor legvlakken is dit ongeveer 41 cm.

Draaideuren of schuifdeuren: Beide systemen hebben voordelen. Om plaatsgebrek op te vangen kan je soms beter kiezen voor schuifdeuren, maar hierbij bevindt zich altijd een deur voor het andere deel van de kast. Bij draaideuren heb je een volledig overzicht én je kan er spiegels in bevestigen.

Open- of gesloten dressing:

Ook hier is het zo dat beide opties voordelen hebben. Bij een open dressing heb je een mooi overzicht van je garderode en bij een gesloten dressing heb je dan weer het voordeel dat alles netjes zit weggestopt en dat er minder snel stof in je dressingkast kan kruipen.

Of je kan natuurlijk ook kiezen voor de combinatie van beide bovenstaande opties en dat is een halfopen dressing.