Eens het winteruur van start gegaan is, is er geen ontkomen meer aan : steeds korter wordende dagen, frissere temperaturen en druilerig weer. Je zou voor minder last krijgen van een winterdipje, ook wel herfstmoeheid of winterblues genoemd. Met onze tips zetten we je op weg om die winterblues te vermijden. Zo ben jij in no time weer het zonnetje in huis en krijg je bakken energie.Haardmeubel in living Wandkast met haardmeubel in living

Maak het binnen gezellig

Is het buiten wat frisser, zorg dan voor warmte in huis. Maak het gezellig en steek bijvoorbeeld je kachel of haard aan. Momenteel geen haard in huis? Plaats dan wat kaarsjes op tafel en kasten en dim de lichten in je living. Zo zorg je onmiddellijk voor een warme sfeer in deze koude, donkere dagen. Door warmte en rust te creëren, krijg je zelf ook meer rust in je hoofd, wat dan weer zorgt voor meer energie.
Wil je toch dat tikkeltje extra warmte in huis? Ga dan voor een haard, gezelligheid troef! Het mooiste resultaat krijg je door je haard in je woning te integreren. Dat kan bijvoorbeeld door een wandkast met ingebouwde haard. Zie je een volledige verbouwing van je woonkamer niet zitten, dan kan je met een bio-ethanol haard bijvoorbeeld ook al zorgen voor gezelligheid én warmte. 


Zorg voor voldoende slaap

Overschat het belang van een goede nachtrust niet: ga op tijd naar bed en let erop dat niets je slaap kan verstoren. Vermijd koffie, alcohol, cafeïne en gsm-gebruik twee uur voor je gaat slapen.
Zorg er ook voor dat je in je slaapkamer écht tot rust kan komen. Een goede inrichting is dan ook belangrijk zodat je slaapkamer er bijvoorbeeld niet rommelig uitziet. Kies daarom voor kasten waar je genoeg opbergruimte hebt om al je spullen in kwijt te kunnen, maar die niet té opvallend aanwezig zijn. Hoe opgeruimder je slaapkamer, hoe beter voor je innerlijke rust.
Extra tip: start je dag goed door je bed mooi op te maken. Een opgemaakt bed oogt ook veel rustgevender en zou zelfs je geluksgevoel verbeteren.
Strakke slaapkamerkast Strakke slaapkamerkast


Home fitness voor tv-kast in living

Blijf in beweging

Hoe verleidelijk het ook kan zijn om je onder een dekentje te verstoppen. Kom uit je zetel en ga voor wat beweging. Uit onderzoek blijkt namelijk dat sporten een van de meest doeltreffende manieren is om neerslachtigheid tegen te gaan.
Te slecht weer, te koud, te nat? Geen probleem, richt een kamer in tot je eigen home-fitness en voel hoe je na het sporten een boost krijgt. Geen plek om een toestel in huis te plaatsen? Leg dan bijvoorbeeld een yogamat voor tv, zet een workout op tv op. Zo train je je spieren en hou je je lichaam fit.Zoek de zon op

We horen het je al denken. Zon opzoeken in de Belgische winter? Het is natuurlijk een uitdaging. Toch is het belangrijk dat je wat energie krijgt van de zon.
Is het dus een koude dag, maar schijnt de zon? Neem dan je fiets, ga voor een wandeling in de natuur of nestel jezelf buiten op een bank. Geen zin om de kou te trotseren? Neem dan een goed boek en nestel je bij het raam. Zonlicht geeft je een flinke dosis vitamine D en die bezorgt je een goed humeur. Neem nog een heerlijke tas thee erbij en je bent helemaal klaar om te genieten!
Al eens gedacht aan een zithoek bij het raam, maar geen idee hoe je eraan begint? Met een maatkast die net tot onder de vensterbank komt creër je een gezellig hoekje. De extra opbergruimte is perfect om boeken, warme dekens en zachte kussens te bewaren. Zeg nu zelf, met zoveel gezelligheid kan die winterblues toch niet anders dan smelten als sneeuw voor de zon?!
Modern interieur met maatkasten in living Zithoek met maatkasten

Voel jij het kriebelen om je interieur aan te pakken zodat je volop kan genieten van een warm en gezellig interieur?