Een gezonde geest in een gezond lichaam is een niet te ontkennen waarheid, waar heel wat mensen de nodige aandacht aan schenken. Een gezond lichaam resulteert in meer energie, een betere gezondheid en uiteraard een evenwichtige geest. Wel zo is het ook in onze leefomgeving. Orde geeft rust, laat ons tijd winnen en we besparen er geld door. Hoe? Ontdek de 3 grote voordelen van orde en krijg tips om orde te creëren in een bestaande woning.

Lentekuis, de detox voor je huis of appartement

We kunnen een lentekuis eigenlijk prima vergelijken met een detox na een zware lichamelijke periode. Nu het weer beter wordt, hebben we weer zin om de ramen open te zwieren en de lente binnen te laten. Tijd voor de grote opruim dus. Maar dit hoeft absoluut geen karwei te zijn, er zijn heel wat voordelen aan verbonden:

  1. Meer rust. Orde werkt rustgevend en dat kunnen we gebruiken als we thuiskomen na een drukke dag. Je hoeft je hier al geen zorgen over te maken.
  2. Win tijd. Alles netjes op zijn plaats scheelt heel wat zoekwerk. Bovendien heb je te allen tijde een overzicht van wat je hebt en wat ontbreekt.
  3. Bespaar geld. Doordat zaken niet in de weg liggen of snelsnel dienen weggestoken te worden, wordt de kans op beschadiging aanzienlijk kleiner. Bovendien is er minder kans dat je spullen voor een tweede (of zelfs derde) keer dient te kopen omdat je ze verliest.

Hieronder 3 tips hoe meer uit jouw huis te halen.

 

1. Creëer een nieuwe ruimte in een gang of kamer

 

Kast-Id transformatie gang

Een deel van je ruimte of gang afsluiten door middel van deuren, kan al de oplossing bieden. We zien al te vaak verloren ruimtes of plaatsen die door een verandering van de gezinssituatie, anders moeten. Nadien kan je deze ruimte perfect inrichten zoals je wil. En hier is maatwerk een enorme troef. Maatwerk laat namelijk toe elke ruimte te benutten zoals je zelf wil.

2. Maak bestaande ruimtes (tijdelijk) polyvalent

 

Kast-Id wanden

Deuren en verschuifbare wanden maken het mogelijk de ruimte tijdelijk om te vormen tot een nuttige ruimte. Zo kan je grote aanpassingen in de kamer in verschillende keren doen, zonder dagen op ‘rommel’ te moeten kijken. Heb je een berg strijk en weinig tijd? Heb je een hobby die gedurende enkele dagen plaats inneemt? Of heb je graag dat de speelruimte van de kinderen uit het zicht is als er bezoek komt? Dan is een verschuifbare wand of deuren de oplossing.

3. Optimaliseer bestaande ruimtes

 

Kast-ID opbergruimte

De ruimte onder een trap, de wasmachine in de keuken of in de garage?  Maatwerk is de oplossing om bestaande ruimte te optimaliseren. Geen beperkingen, wel het optimaal gebruiken van elke centimeter. En dat allemaal met respect voor jouw smaak en budget. 

Lenteactie = 3de accessoire aan €1*

 

Omdat we weten dat accessoires het verschil maken en prima van pas komen in deze detox-periode, geniet u tijdens de lente van onze lente actie, namelijk €1 per accessoire (*). Ontdek de voorwaarden in de winkel.

* bij aankoop van 3 identieke accessoires is het 3e accessoire aan 1€.