Keep calm want vandaag is het Wereld Yoga dag. In de tijd van avocado’s en koffiebars is yoga hét van het op vlak van lichaam en gezondheid. Tussen het werk, sociale noden en tijd voor jezelf is er niet veel plaats voor rust. Laat staan om thuis te komen en nog eens te moeten opruimen. Hoe kan je door de inrichting van je huis rust uitstralen? Ofwel: hoe kan je huis ook aan yoga doen? Ontdek onze 4 tips: 

 

1. Speel met licht en kleuren. Slecht belichte ruimtes spelen meteen in op de gemoedstoestand. De invloed van licht is een niet te onderschatten fenomeen. Heel wat fabrikanten bieden een mooi gamma aangepaste verlichting aan die zijn doel niet mist. In combinatie met de juiste lichtinval of weerkaatsing van licht kan je de ruimte vergroten en hierdoor zelf opgewekter worden. 

Tips over interieur
Kasten op maat

2. Ga voor gemoedsrust. Minimaliseer het opruimen bij het thuiskomen met kasten op maat. Zoals we allemaal wel weten zijn er bepaalde zaken in je woning die geen vaste plek hebben en dus onvindbaar zijn als we ze nodig hebben. Gevolg: stress. Om deze stress te vermijden zijn op maat gemaakte kasten de ideale oplossing. Extra voordeel: Geef je verloren hoeken een nuttige en mooie invulling. Niemand hoeft te weten wat er zich in je kast bevindt. 

3. Aangenaam met accessoires. Eens alle kasten opgevuld zijn met de overbodige spullen is de ruimte ordelijker. Voor de ene persoon perfect en voor de andere te leeg. Maak gebruik van accessoires om sfeer en gezelligheid te laten stromen doorheen heel je huis. Er zijn tal van kleine objecten die rust uitstralen zoals kaarsen, vetplantjes, potjes met aardekleuren, tapijten, … Combineer of verspreid verschillende zaken tot je er een zen gevoel van krijgt. TIP: Geuren hebben ook invloed op je gemoedstoestand. Gebruik geurkaarsen of -olie stokjes om je ruimte te laten baden in een zen-wereld. Bovendien zijn deze geurverdelers ook nog mooi om naar te kijken. 

Rustgevende accessoires
Zen in je interieur

4. Mmmmuziek. Muziek is peace for the soul, dat is algemeen geweten. Welk je genre ook is, iedereen heeft wel een muziekstijl die hem rust geeft en blij maakt. Tover je huis om in jouw zen-ruimte, geniet van de melodieuze tonen and relax. 

Met kleine aanpassingen kan je je gemoedstoestand een hele draai geven. Door rust te creëren in je omgeving verkrijg je ook rust in je geest. Rust in je geest geeft je een energie boost en kan je meer genieten van de mooie dingen in het leven.

Happy Yoga dag!