We moeten rennen, springen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Of toch niet? 
Met Wereld Gezondheidsdag achter de rug, is het nu het ideale moment om stil te staan bij onze fysieke gezondheid en het belang van rust in het hoofd. Dat we minder moeten stressen en meer rust moeten opzoeken horen we vaak. Maar dit in de praktijk brengen blijft lastig. Eén plaats waar we deze rust zouden moeten terugvinden is thuis. Benieuwd hoe we mindfulness kunnen doortrekken in je interieur? Sit back, relax en lees verder. 

Balans in de woonruimte

Kast Id Balans In Woonruimte

Balans in de woonruimte zorgt voor balans in je hoofd. Zorg er dus voor dat je meubels op elkaar zijn afgestemd, en zeker in de woonkamer. Het is namelijk de plek waar we gasten ontvangen, ontspannen na een drukke dag en zelfs af en toe als bureau gebruiken of eetruimte. Creëer rust door een open, ruimtegevoel te creëren. Dit kan door een wandkast bestaande uit één stuk. Of je nu graag kleine, grote, hoge, lage zwevende of staande wandkast, … het is allemaal mogelijk bij Kast-ID.

 

VERLICHTINGSTIP:  Ook de keuze van verlichting breng je geest tot rust. Maak jouw interieur compleet dankzij de dimbare led-verlichting van Kast-ID.

Opruimen in stilte

Opruimen In Stilte Kast Id 4

Nooit meer last van dichtslaande kastdeuren of lades dankzij de greeploze push laden met een automatisch remsysteem. Kasten met lades van Kast-ID sluiten nu zacht en geruisloos – dat is instant minder hoofdpijn en meer rust in je hoofd en huis.

 

 

 


INTERIEURTIP: Zoek je een sfeerhaard, maar heb je geen schouw of gasaansluiting? Dan kan je bijvoorbeeld voor een mooi en veilig alternatief kiezen, zoals een bio-ethanol haard. Want ook in de lente kan een haard voor sfeer en rust zorgen.  

 

Slapen in alle rust 

Slaapkamer Bedwand En Laag Kastje

De slaapkamer is de plek waar je na een drukke dag tot rust komt. De juiste inrichting is hiervoor essentieel. Ga daarom voor kasten die voldoende opbergruimte bieden om al je spullen in kwijt te kunnen maar niet té opvallend aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan lage wandkasten die enerzijds als kast voor jouw boeken gebruikt kan worden en anderzijds de lengte van de slaapkamer accentueert.  

 


KLEURTIP: Om een rustgevende en relaxte sfeer in de slaapkamer te creëren kan je de slaapkamer het beste vullen met rustige en zachte kleuren, zoals klei, terracotta, licht blauw of zandkleur.

 

 

De juiste, rustgevende aankleding

De juiste meubels en kasten op maat vormen de basis voor meer mindfulness in je interieur. Natuurlijk heeft je interieur ook de juiste, rustgevende aankleding nodig. Denk aan planten met luchtzuiverende werking (de lepelplant, de krulvaren, goudpalm enz.) het juiste kleur- en materiaalgebruik en alternatieven voor het alom aanwezige beeldscherm zoals boeken en tijdschriften.

Kast Id Luchtzuiverende Planten 2
Kast Id Kleuradvies

Benieuwd hoe jij mindfulness kan doortrekken in je interieur? Onze experts helpen je graag verder!