The most wonderful time of the year is voorbij. Dat betekent fijn terugkijken op een gezellige periode met vrienden en familie, maar ook  – met pijn in het hart – opruimen, de kerstboom afbreken en de versiering opbergen. En dat kan voor verrassingen zorgen. Is dit bij jou het geval? Lees dan zeker verder, want wij geven een handig stappenplan. Bedank ons volgend jaar maar wanneer je de kerstversiering terug bovenhaalt. 

 

 

Stap 1: Bijhouden of niet bijhouden?

 

Van kerstballen en kerstverlichting tot engelenhaar en volledige kerstbomen. Het is niet ongewoon dat je kast vol decoratie een zootje ongeregeld is. Om nog te zwijgen over de spullen die je over het hoofd ziet en pas ontdekt als alles is opgeruimd. Voordat je aan het opbergproces begint, is het belangrijk om korte metten te maken met decoratie die je in jaren niet meer gebruikt hebt. Zet een kritische bril op en kies zorgvuldig wat weg mag en wat je wil bijhouden. Vind je het zonde om alles definitief weg te doen, dan kan je ook vragen aan vrienden en familie om te ruilen. Zo hoef je niet jaarlijks nieuwe decoratie te kopen en begin je misschien wel een leuke traditie. 

Kast Id Kerstversiering Opbergen


Stap 2: Opgeruimd staat netjes

 

Start direct met de goede voornemens voor het nieuwe jaar. Kies een plek uit waar alle kerstspullen een geschikte plaats krijgen en waar ze het minste risico lopen om beschadigd te worden. Maar hoe kerstballen opbergen? En de lichtjes die steeds in de knoop raken? Daar zijn creatieve oplossingen voor. Lege eierdozen zijn ideaal om je kerstballen op te bergen. Wat de kerstverlichting betreft: Wikkel je kerstverlichting rond een kartonnen rol, een kapstok of een ander voorwerp. Resultaat? Weg frustratie.Witte Ingebouwde Kast Kast Id 2

Stap 3: Kerstdecoratie opbergen in een kast op maat

 

De laatste stap in het opruimproces: het eigenlijke opbergen van de spullen. Al eens aan een maatkast gedacht? Er bestaat geen betere manier om je vierkante meters in huis optimaal te benutten. Vaak gaat het om kleine oplossingen die grote verschillen maken in je interieur. Kies bij voorkeur een gesloten kast voor een verzorgd en strofvrij resultaat. Bovendien kan je de indeling zelf bepalen.

 

Heb jij ook zin gekregen om het jaar ordelijk en opgeruimd in te zetten?  Kom dan binnen in één van onze toonzalen voor persoonlijk advies.