Schuifdeuren met lakglas

Flexibele werkmogelijkheden winnen aan populariteit, zowel bij werkgevers als werknemers. Nieuwe manieren van werken bieden zich aan, tegenwoordig is thuiswerken perfect mogelijk, wanneer je bijvoorbeeld niet weer de monsterfiles in de ochtend wilt trotseren of je geen opvang hebt gevonden voor je zieke zoon of dochter. Moderne communicatiemiddelen, zoals e-mail, smartphones, laptops en draadloze internetverbindingen vergemakkelijken het thuiswerken. Dit alles maakt dat het niet meer absoluut noodzakelijk is elke dag van 9 tot 5 op kantoor te werken. Thuiswerken vraagt ook om een eigen werkplek, een voordeel is dat thuis je werkplek inrichten volledig volgens jouw behoeften en smaak kan. 

Eigen inrichting

Thuis ben jij de baas over jouw werkplek. Jouw werkplek inrichten, heb je volledig zelf in de hand. Kies je voor een aparte kamer of maakt deze plek onderdeel uit van de leefruimte? Belangrijk is rekening te houden met je familiesituatie, beschik je op je thuiswerkplek over voldoende privacy om ongestoord te kunnen thuiswerken? Ook kan je jouw bureau op maat laten maken. Zo kan je de exacte grootte van jouw bureau bepalen en kan je jouw bureau perfect inpassen in je werkruimte. Een werkplek inrichten op een optimale manier, maakt dat je ook rekening dient te houden met ruimte. Heb je veel ruimte nodig voor het uitoefenen van je job of dien je enkel te beschikken over een laptop, bureautafel en -stoel? 

Integreer je een werkruimte in je leefruimte, dan is het handig te kiezen voor een scheidingswand. Een scheidingswand biedt je de mogelijkheid om je werkruimte af te schermen van je woonkamer, zo kan je rustig verder werken wanneer andere familieleden TV kijken of spelletjes spelen. Om externe geluiden te verminderen kan je de isolatie van je werkruimte verbeteren door bijvoorbeeld planten, tapijten en gordijnen in de ruimte te plaatsen. 

Aangename omgeving

Ook is het belangrijk je werkplek in een aangename ruimte onder te brengen. Je werkplek moet een ruimte zijn waar je je goed voelt en waar je gestimuleerd wordt om verder te werken. Denk daarom aan een luchtige ruimte met veel licht. Optimaal is ook dat je werkplek over een raam beschikt, zodat je deze kan openzetten en je volop van frisse lucht kan genieten. Besteed ook voldoende aandacht aan kantoorverlichting, zodat je je ruimte voldoende en goed kan verlichten. 

Zorg ervoor dat je thuiswerkplek een plaats is waar het aangenaam vertoeven is en waar je ongestoord verder kan werken. Je werkplek inrichten op een aangename manier helpt hier zeker bij. 

Vraag advies aan een interieurspecialist voor het indelen van je ruimte. Hij zal je praktische, maar tegelijkertijd ook esthetische oplossingen aanreiken voor het integreren van je werkplek in je woning. Zo is de scheidingswand nog steeds een populaire manier om twee ruimtes van elkaar te scheiden. Ben je klaar met thuiswerken schuif je de wand gewoon weg en vergroot je opnieuw de leefruimte.