Open dressing

Vele vrouwen dromen van een eigen perfect ingerichte dressing in de slaapkamer of een aparte dressing room. Een dressing is de ideale manier om je kleding, accessoires, alsook schoenen ordelijk op te bergen, alsook te ordenen. Een goede dressing indeling zorgt ervoor dat je volledige garderobe in één oogopslag kan bekijken.  

Vorm

Voor de plaatsing van je dressing kan je kiezen tussen verschillende opstellingen:

  • Dressing in U-vorm: deze opstelling geeft je een duidelijk overzicht op je volledige garderobe. Ook kan je de beschikbare ruimte indelen, bijvoorbeeld aan de rechterkant een dressing indeling voor vrouwenkleding en bijhorende accessoires en aan de linkerkant mannenkleding. Wel moet je voor deze vorm van dressing rekening houden met voldoende loopruimte.
  • Dressing in L-vorm: Beschik je over een iets kleinere en smallere ruimte, dan opteer je best voor een L-vormige dressing. Verder kan je ook kiezen of je deuren voorziet aan je dressing of kiest voor een ‘open’ dressing. Bij een open dressing heb je meteen een volledig overzicht op de inhoud van je dressing. In een ‘gesloten’ dressing is alles opgeborgen en wordt je kledij beschermd. Ook kan je een bepaald type deur kiezen: draaideuren of schuifdeuren? Praktisch bij draaideuren is dat je de binnenkant van de deur ook nog steeds kan gebruiken. 

De perfecte inrichting

De sleutel tot een overzichtelijke dressing indeling is het logisch inrichten van je kast. Berg alles netjes op, voorzie een aparte ruimte in je dressing voor je jurken, broeken, T-shirts, hemden, accessoires en schoenen. Zoek je bijvoorbeeld een riem, dan weet je meteen waar je moet zoeken. Ook kan je een onderscheid maken tussen winterkledij en zomerkledij. Ook kan je ervoor kiezen om je kledij en schoenen te rangschikken op kleur. Verder kan je handige extra’s toevoegen aan je dressing, zoals uittrekbare kleerhangers, een dashouder of een schoenrek. Deze extra’s zorgen niet enkel voor efficiëntie in je kast, ook zorgen ze ervoor dat je de beschikbare ruimte optimaal kan benutten.

Tips voor de ideale dressing ruimte

  • Natuurlijk licht: Heb je een raam in de ruimte waar je dressing zich bevindt, dan beschik je over natuurlijk licht, dit geeft je bij het aantrekken van je kledij een juist beeld van hoe de kleuren van je outfit er bij daglicht uitzien. Heb je geen raam in je dressing ruimte, opteer dan voor natuurlijke verlichting en probeer gele spotverlichting te vermijden.
  • Op vlak van ruimte moet je vooral rekening houden met de diepte voor de hangkasten, schappen en dat je ook voldoende ruimte voorziet om je aan te kleden.
  • Leg kledingstukken die je niet vaak gebruikt op de hogere schappen in je dressing, benut je ruimte optimaal.
  • Spiegel. Altijd gemakkelijk om te kijken hoe je er uitziet alvorens je de deur uitloopt.
  • Warmte. Zorg ervoor dat je je dressing inricht in een verwarmde ruimte, met aangename vloerbedekking. Zo is de ruimte in de winter lekker warm bij het aantrekken van je kledij.
  • Een zetel of bankje is handig voor het aantrekken van je schoenen.
  • Een goede dressing of dressingroom zorgt ervoor dat je alle kledingstukken, schoenen en accessoires goed kan opbergen en creëert orde en rust in de slaapkamer. Kortom de ideale en praktische opbergoplossing. Kast-ID werkt een kwalitatieve dressing op maat uit, vervaardigd uit hoogwaardige materialen, alsook met aandacht voor design en een efficiënte dressing indeling.